Почетна   |   МЗУ 2013   |   Водич   |   Галерија   |   Курсеви   |   Пријава   |   FAQ   |   Искуства студената   |   Линкови   |   Контакт   |                    

  Важне вести:


Важно обавештење...

          опширније


Организатори:

Универзитет у Приштини
Косовска Митровица
www.pr.ac.rs

Студентски парламент
Универзитета у Приштини
studentskiparlament.pr.ac.rs


Ова питања и одговори би требало да реше ваше недоумице о МЗУ 13

Шта је МЗУ 13?

МЗУ 13 је скраћеница за Митровачки зимски yниверзитет 2013 који се одржава у Косовској Митровици.

Када МЗУ 13 почиње?

МЗУ 13 почиње 21. јануара и траје до 1. фебруар, 2013.

Шта је ЈИЕ?

ЈИЕ је скраћеница за jугоисточну Европу и односи се на студенте који долазе из земаља у том региону.

Колико курсева ће бити организовано ове године?

Ове године ће 6 курсева бити организовано. Листа следи:

Какво је време у Косовској Митровици?

Клима је умерено континентална. Лета су углавном топла са температурама које су изнад 30 степени. Током зиме просечна дневна температура у јануару и фебруару је 10 степени целзијусових, али ноћи су хладне и температура пада испод нуле.

Које ваннаставне активности нуди МЗУ?

МЗУ нуди разнолике ван-наставне активности као што су екскурзијске посете местима од културног значаја, спортске активности, вечери филма, јавне дебате које се организују током викенда и др.

Где ће студенти бити смештени? Где ће јести? Има ли вегетаријанског јела?

МЗУ организатори могу обезбедити смештај свим учесницима који не живе у Косовској Митровици.
Смештај ће бити обезбеђен за време вашег курса, плус 1 дан пре и/или ће се управљати према вашем периоду предавања на курсу уколико је то потребно (у зависности од датума вашег доласка и одласка). Уколико намеравате да додјете 1 дан раније или одете 1 дан касније, молимо вас, да нас обавестите на време.
Сваки учесник ће пре доласка у Косовску Митровицу добити даље информације о свом боравку и информациони пакет након доласка у Косовску Митровицу.

Како доћи до Косовске Митровице?

Сви студенти који буду одабрани за учешће на МЗУ ће добити детаљна упуства у пакету добродошлице који ће им бити послат пре њиховог доласка.

Ко може да се пријави за школарину и шта је покривено њоме?

Студенти из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Србије, Молдавије, Турске и са Кипра могу да се пријаве за школарину. Школарина укључује рефундирање новца за путовање – погледати цене у Информатору за учеснике 2013 – трошкове смештаја и хране.
Студетни из Европске Уније се не могу пријавити за школарину, али су предавања за њих као и за све студенте бесплатна.

Могу ли се пријавити на више курсева? Могу ли одустати од једног и пријавити се за други, током МЗУ 13?

Можете се пријавити за више курсева – у пријави имате опцију да конкуришете за три курса за која сте заинтересовани – али ћете бити изабрани само за један. Ово је због временског периода у коме се одржавају курсеви.

Да ли ћу добити сертификат/кредите?

Сертификати, који подразумевају 3 до 4 ЕСПБ кредита, ће бити подељени на церемонији затварања. Критеријуми, које је потребно да испуните да бисте добили сертификат, јесу редовно присуство на предавањима (80%) и положен завршни испит.

Да ли је здравствено осигурање покривено школарином?

Здравствено осигурање није покривено школарином и ми вам саветујемо да обратите доста пажње на ваше здравствено стање пре и током МЗУ 13.

Какав је приступ интернету? Где могу проверити пошту?

Интернет и коришћење компјутера је обезбеђено за све студенте МЗУ 13. Након доласка и током регистрације биће вам уручено корисничко име са шифром за пријављивање на неком од рачунара, и биће вам показано (на мапи) где се налази компјутерска лабораторија.

Препоручујемо вам да погледате Информативни водич за учеснике МЗУ 13 како бисте се боље информисали о Митровачком зимском универзитету 2013!